Vaxning

Många span riktar in sig även på skönhet och erbjuder vaxning, vilket kanske inte är speciellt skönt men det kan ta bort hårväxt på ställen där man inte tycker att det ser snyggt ut. Håren växer dock ut efter ett tag men det är mer effektivt än rakning eftersom vaxning innebär att man drar ut håren med roten. Det tar längre tid för håret att växa ut och resultatet blir mer lent än vid enbart rakning, som kan efterlämna sig stickiga korta hårstrån. Man kan vaxa i stort sett alla delar på kroppen så som exempelvis ansiktet, intima delar, ögonbryn, armar, ben, fötter, bröst och rygg.

Fördelen med att vaxa sig på ett spa är att man då kan komma åt områden som är svåra att komma åt själv, så som till exempel ryggen. Dessutom är de ofta professionella och resultatet blir bra. Man brukar använda sig av vax tillsammans med tyg eller pappersremsor. Vaxet appliceras på området som ska befrias från hår tillsammans med remsan som sedan stelnar. Sedan drar man snabbt bort remsan och då följer håret med. Det finns också andra typer av vaxning där man endast använder sig av vax utan remsor, vilket anses vara bättre om man har känslig hy.

Vaxning är den bästa metoden för hårborttagning om man vill göra det ordentligt. Många upplever dock att det gör väldigt ont, speciellt om det sker på ett känsligt område. Dessutom kan det vara ganska dyrt eftersom man ofta gör det hos utbildade vaxare som är experter på området. Priset varierar dock beroende på vart man vaxar sig och hur stor del av kroppen det är som ska vaxas. De första gångerna man har vaxat sig kan man uppleva problem i form av irriterad hy, men det brukar bli bättre med tiden eftersom huden vänjer sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *