Hydromassage

Hydromassage är en form av massage som är vanlig på spaanläggningar där man masseras med hjälp av vattentryck som leder till att muskler slappnar av och blodcirkulationen ökar, vilket i sin tur leder till avspändhet och reducerad smärta i muskler och leder. Dessutom anses det vara bra mot stress. Det sägs hjälpa mot allt från idrottsskador till nackproblem och insomningssvårigheter. Metoden har förekommit länge i historien men har förbättrats med åren i och med att nya tekniker för duschar och vattensystem har uppfunnits. Idag finns det även duschmunstycken med inbyggd massage som man kan köpa och använda i sitt eget hem.

Det finns dock många metoder för hydromassage. Det mest förekommande är att det är inbyggt i bubbelbad och jacuzzi, där strålar med vatten kommer ut och masserar kroppen med olika högt tryck. Men det finns också på vissa span och särskilda avdelningar där en hydromassör använder vattenslang på olika delar av kroppen med tryck för att på så sätt massera kroppen; hydromassage är en av de mest populära formerna av massage i världen och uppfanns i sin moderna utformning av Tobias Smollet år 1752.

Hydroterapi kan också förekomma i särskilda bås som påminner om solarium men istället för att ljus kommer ut så är det strålar med vatten som masserar kroppen. Man ligger med huvudet utanför medan kroppen masseras av de olika vattenstrålarna. Det finns dock de som inte bör använda sig av vattenmassage eftersom det kan förvärra vissa symtom och bör undvikas bland annat av folk som har problem med hjärtat och högt blodtryck.

Hydromassage är bra för huden eftersom det rengör den på djupet och kan därmed också användas i kosmetiskt syfte. Det bör dock inte göras för ofta eftersom det då istället kan leda till uttorkning. Någon gång då och då kan dock ge väldigt bra resultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *