Allmänt om Spa

Alla blir vi då och då utarbetade och trötta och behöver ta igen oss. Det kan man göra på många olika sätt. Man kanske vill ligga hemma i några dagar och bara se på TV-serier eller så tar man långa promenader, det ser lite olika ut från person till person. Vill man ha den ultimata formen av återhämtning och avkoppling kan man dock besöka en Spaanläggning.

Ett spa är en plats där man kan få hälsofrämjande och skönhetsbringande behandlingar av olika slag. Ofta finns det mycket olika vatten man kan bada i på ett spa och det är vanligt att man kopplar av i olika typer av varma bad, till exempel i en jacuzzi. På ett spa erbjuds det mesta som leder till avkoppling och återhämtning. Man kan förutom att bada i jacuzzi ofta gå på en skön massage, eller bada bastu. Det brukar också finnas olika typer av kropps- och ansiktsbehandlingar där man ofta använder olika former av produkter, så som ansiktsmasker och olika krämer.

Spa är alltså en perfekt plats om man behöver återhämta sig men det kan också vara ett lämpligt ställe att ha möten på med företag eftersom man kan ha mötena i en väldigt ostressad och avkopplad miljö, det har genom tiderna varit mycket vanligt att politiker, affärsmän och andra haft möten i romerska och ungerska badhus när de ska diskutera viktiga saker.

Ordet spa kommer från början från den belgiska orten Spa som länge har varit en av de mest kända kurorterna i världen och en av de mest välbesökta platserna i Belgien. Spa finns numera över hela världen och det är väldigt vanligt att man på hotell har särskilda avdelningar där man har inrättat en spaanläggning. Det finns också särskilda hotell som särskilt inriktar sig på just spa, så kallade spaanläggningar som finns även i Sverige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *